LGIGPF logo Lama Gangchen International Global Peace Foundation NgalSo Ganden Nyengyu Lineage
Lama Michel Rinpoche is geboren in 1981 in São Paulo, Brazilië. Op vijfjarige leeftijd ontmoet hij Lama Gangchen Rinpoche en er ontstaat een sterke verbinding met het Tibetaans Boeddhisme. Later, na een reeks van pelgrimstochten naar India, Nepal en Indonesië, werd Lama Michel erkend als een Tulku, de reïncarnatie van een Tibetaanse boeddhistische meester. Op twaalfjarige leeftijd besloot hij spontaan om een monnik te worden en ging studeren aan de boeddhistische klooster Universiteit van Sera Me in het zuiden van India. Na twaalf jaar boeddhistische filosofiestudie en daarna zijn jaarlijkse post-universitaire studies in het Tashi Lhunpo Universiteit klooster, in Shigatse Tibet-China, deelt hij nu alweer jaren zijn kennis en ervaring in verschillende delen van de wereld. Bovenal in het Albagnano Healing Meditation Centre in Albagnano, Italië en het Centro de Dharma da Paz in San Paolo, Brazilië. Beide zijn, net als de Lama Gangchen International Global Peace Foundation te Nederland, centra van de Lama Gangchen World Peace Foundation, een Verenigde Naties NGO met ECOSOC status.

Lama Michel Rinpoche is een zeer bijzonder mens. Velen nemen zijn zuivere energie waar als zijnde die van Maitreya, de toekomstige Boeddha van Liefde. Hij heeft herhaaldelijk heilige plaatsen in India, Nepal, Indonesië, Cambodja, Mongolië en Tibet bezocht. Tijdens deze pelgrimstochten heeft hij vele intuïtieve dromen en speciale visioenen gehad. Lama Michels karakter en zijn altruïstische houding begonnen vervolgens te manifesteren in een traditioneel boeddhistische manier.
De Tibetaanse naam van Lama Michel Rinpoche is Chang Chub Chöpel Lobsang Nyetrab, hetgeen betekent: de Wijze en Fameuze Verlichtingsgeest die Succesvol Dharma verspreidt. Hij is de Hart-Zoon van Lama Gangchen Tulku Rinpoche en medeverantwoordelijk voor de educatieve centra voor innerlijke en wereldvrede en NgalSo studiegroepen over de gehele wereld, die door Lama Gangchen zijn opgericht.

Lama Michel Rinpoche, de vicepresident van LGIGPF, komt al jaren naar Nederland. Hij is een gewaardeerde spreker op het Integrale Psychiatrie Congres in Groningen. Tevens draagt hij de NgalSo Self-Healing methoden over tijdens de LGIGPF workshops en geeft boeddhistisch filosofische uitleg, vaak begeleid met meditaties. Lama Michel Rinpoche geeft zijn overdrachten en deelt zijn ervaringen met ons op basis van zijn studie, retraites, persoonlijke reflecties en diepgaande meditaties, gerelateerd aan de overdrachten van Grote Meesters uit de Gelugpa Ganden Nyengyu Traditie binnen het Tibetaans boeddhisme. Lama Michel Rinpoche komt jaarlijks naar Nederland voor de LGIGPF- workshop. Een ieder die interesse heeft - boeddhist en niet-boeddhist - is van Harte Welkom!
© 2021 - Lama Gangchen International Global Peace Foundation