LGIGPF logo Lama Gangchen International Global Peace Foundation NgalSo Ganden Nyengyu Lineage
Lama Caroline, Dorje Khanyen Lhamo, werd in 1965 in Engeland geboren. Als kind was ze gefascineerd door wetenschap en verkenning van de ruimte. Tijdens haar studie natuurkunde aan de Universiteit van Londen raakte ze geïnteresseerd in boeddhistische meditatie en filosofie om de innerlijke ruimte ervaringsgericht te verkennen.

Ze ontwikkelde een interesse in het boeddhisme in 1986 en in 1991 ontmoette ze haar belangrijkste spiritueel leraar, Lama Gangchen Rinpoche, en onder de indruk van zijn moderne en open benadering van spiritualiteit, begon ze te studeren en met hem samen te werken. Hij introduceerde haar tevens bij vele andere grote meesters van de Ganden NyenGyu-overdrachtslijn. Van 1991 tot 2019 vergezelde ze hem op tal van onderrichtsreizen en pelgrimstochten over de hele wereld, waarbij ze de NgalSo Tantric Self-Healing-methoden, niet-formeel onderwijs en de interreligieuze dialoog promootte.

In 1993 maakte Lama Gangchen haar tot een houder van zijn Ngalso overdrachtslijn traditie en in 2000, in Tibet, werd ze door Lama Gangchen Rinpoche publiekelijk erkend als een lama.
In de loop der jaren heeft ze deelgenomen aan en heeft ze talloze meditatie-retraites begeleid. Ze geeft wereldwijd les in boeddhistische filosofie, tantra, geneeskunde, yoga en astrologie.

Lama Caroline hielp Lama Gangchen Rinpoche sinds 1993 bij het schrijven van de meeste van zijn boeken en sadhana’s. Naast andere projecten bewerkt ze momenteel de Lama Gangchen Sungrab NgalSo Gyatso – de verzamelde werken van Lama Gangchen die de basis vormen van de NgalSo-traditie.

Ze heeft een diploma in interreligieuze studies van de Open University (VK), een MA (met lof) in boeddhistische studies van de University of Sunderland (VK). Ze studeerde Tibetaanse en Sanskriet vertalingen aan ITAS, The Institute of Tibetan and Asian Studies, dat nu deel uitmaakt van de Universiteit van Malaga, Spanje. Momenteel besteedt ze haar tijd aan lesgeven, vertalen, begeleiden van Ngalso retraites en is ze bezig met pastorale zorg voor de internationale NgalSo familie.

Terug naar alle meesters
© 2024 - Lama Gangchen International Global Peace Foundation