LGIGPF logo Lama Gangchen International Global Peace Foundation NgalSo Ganden Nyengyu Lineage
Lama Caroline , Dorje Khanyen Lhamo, werd in 1965 geboren in Engeland. Zij studeerde meer dan 16 jaar boeddhistische filosofie. Al vanaf haar jeugd werd ze sterk aangetrokken tot studies over astronomie, alsmede de wetenschap en het verkennen van de ruimte.

Terwijl ze aan de universiteit van Londen Natuurkunde studeerde, begon ze te voelen dat de wetenschappelijke benadering van de werkelijkheid extern en conceptueel was. Vanaf dat moment ging ze door middel van boeddhistische meditatie de werkelijkheid benaderen en diepgaander onderzoeken met als doel de innerlijke ruimte te ervaren.

Van 1986 tot1991 studeerde ze bij Geshe Kelsang Gyatso het Gelugpa Boeddhisme in Cumbria, Engeland. In 1991 ontmoette ze haar spirituele meester, Lama Gangchen Rinpoche. Diep onder de indruk van zijn moderne open benadering van spiritualiteit, innerlijke- en wereldvrede begon ze op die wijze de leerstellingen van Boeddha Sakyamuni te bestuderen en met Lama Gangchen Rinpoche samen te werken. In de afgelopen 15 jaar heeft ze hem op talrijke educatieve reizen, congressen en pelgrimstochten wereldwijd gevolgd. Met als voornaamste doel het bevorderen van geweldloosheid, de niet-formele educatie, de NgalSo Self Healing traditie en een inter-religieus spiritueel forum voor wereldvrede.

In augustus 2000 werd ze in Tibet herkend en erkend door Lama Gangchen Rinpoche en ze ontving de naam Lama Dorje Khanyen Lhamo ‘Godin die de Vajra Spraak van Boeddha Handhaaft en Verspreidt’. In de loop der jaren heeft Lama Caroline onderricht en empowerments van hoog gerealiseerde Lama's van de Vajrayana Boeddhistische traditie ontvangen.

Lama Caroline, heeft talrijke Mahayana - en Vajrayana meditatie retraites gedaan, en geeft cursussen en workshops over boeddhistische filosofie, tantra, geneeskunde, yoga en astrologie. Ze heeft een diploma in Interreligieuze Studies aan de Open University (UK), een Master, cum laude, in boeddhistische studies aan de Universiteit van Sunderland (UK) behaald en studeert sinds enige jaren voor haar Bachelor Tibetaanse taal en Sanskriet.

Lama Caroline gebruikt haar vermogen om het onderricht en alle beoefeningen van Tantrische NgalSo Self-Healing op te schrijven en/of er transcripties van te maken, waardoor deze voor iedereen toegankelijk zijn. Zij is de hoofdredacteur van de Lama Gangchen Peace Publications (LGPP), die de boeken over het boeddhisme, vredemedia en vredeseducatie van T.Y.S. Lama Gangchen publiceert. Momenteel bewerkt ze de NgalSo Gyatso, de verzamelde werken van Lama Gangchen Rinpoche, die de basis vormen van de NgalSo traditie.

Lama Caroline, Dorje Khanyen Lhamo, is de Hart-dochter van Lama Gangchen Rinpoche. Zij komt sinds vele jaren naar Nederland om het NgalSo Self-Healing onderricht over te dragen en hierover uitleg te geven tijdens de LGIGPF workshops.


Terug naar alle meesters
© 2021 - Lama Gangchen International Global Peace Foundation